Honda Hugal - Novosti

Honda Civic Type R – ubrzo na hrvatskom tržištu

03.06.2015.Honda Hugal
Honda Civic Type R – ubrzo na hrvatskom tržištu

Nakon pet godina iščekivanja, nova Honda Civic Type R stiže na hrvatsko tržište krajem kolovoza. Riječ je o najekstremnijem Type R-u kojega je Honda ikada proizvela. Ova „jurilica" pomiče granice u klasi sportskih kompakata s pogonom na prednje kotače.

Glavne značajke automobila su dvolitreni benzinski VTEC turbo agregat, napredni ovjes koji omogućuje zavidne vozne osobine i maksimalni prijenos snage na prednje kotače te +R mod koji regulira postavke ovjesa i rada motora s ciljem povećanja uzbuđenja u vožnji. Pored ovih izrazito sportskih značajki, automobil je zadržao prostranost i funkcionalnost osnovnog, „civilnog" Civica 5 vrata.

Srce ovog iznimnog automobila čini novi dvolitreni benzinski VTEC turbo agregat s izravnim ubrizgavanjem. Maksimalnu snagu od 310 KS razvija pri 6.500 okretaja, a maksimalni okretni moment od 400 Nm u rasponu od 2.500 do 4.500 okretaja u minuti. Ubrzanje od 0 – 100 km/h iznosi 5,7 sekundi, a maksimalna brzina 270 km/h. Sve ove iznimne performanse dostupne su uz prosječnu potrošnju od svega 7,3 l/100 km.

Jednom riječju nova Honda Civic Type R predodređena je za uspjeh. Na Vama je samo da se odlučite biti dio Type R obitelji.

Povratak na novosti